V Poprade začínajú budovať ďalšiu etapu cyklistického chodníka

13.10.2005 Poprad

Poprad 13. októbra (TASR) - K takmer piatim kilometrom cyklistického chodníka v Poprade pribudne ďalších 818 metrov. \"Stavba už bola vytýčená a samotné práce...
Poprad 13. októbra (TASR) - K takmer piatim kilometrom cyklistického chodníka v Poprade pribudne ďalších 818 metrov. \"Stavba už bola vytýčená a samotné práce sa rozbehnú v najbližších dňoch, \" informovala TASR tlačová hovorkyňa primátora Zuzana Pojedincová.

Trasa s označením B2 spojí doterajšiu časť cyklochodníka so sídliskom Juh III. Plánovaná investícia predstavuje 3,5 milióna korún a zrealizovať by ju mali do konca novembra 2005.
S budovaním cyklochodníka, ktorého výstavba bola rozdelená do štyroch etáp, začali pod Tatrami 22. júna 2004. Prvé dva úseky si vyžiadali približne 20 miliónov korún a spojili Poprad so Svitom. Výrazne prispeli k bezpečnosti cyklistov a chodcov, ktorí dovtedy využívali frekventovanú štátnu cestu 1/18.
Po dokončení tretej etapy - trasy B2 s napojením na Juh III. , sa začne na budúci rok s výstavbou štvrtej, ktorá spojí cyklochodník so sídliskom Západ. Ide o plánovanú investíciu za 3 milióny korún. Štyri etapy v då žke 6, l kilometra by mali byť hotové do konca roku 2006.
Primátor Popradu Anton Danko považuje výstavbu cyklochodníka za jednu z najkrajších akcií svojho volebného programu. Cyklisti a korčuliari majú oň veľký záujem, a tak v rozširovaní chodníka chce pokračovať. Uviedol, že sa pripravuje štúdia ďalšej etapy, ktorá spojí Poprad s mestskou časťou Kvetnica. Nástupné centrum bude v kvetnickom lesoparku, kde pribudne potrebné zázemie s občerstvením, požičovňou bicyklov, korčulí a v zime budú k dispozícii aj bežky.
Trasa by mala viesť z Kvetnice do Popradu smerom na Svit. Vznikne úsek dlhý približne 10 km. Primátor prezradil, že sa vážne zaoberá myšlienkou predå žiť cyklistický chodník z Popradu do mestskej časti Veľká s vyústením vo Vysokých Tatrách.
 

Vyberte región

mark